top of page

 

  Olivier MANITARA : Editura Ganesha * (Bucaresti)

Je suis un Titre. Double-cliquez moi.

CARTI  de Olivier MANITARA :  Editura GANESA *

 Cărţi publicate :  Editura Ganesha

 

Esenienii nu sunt un popor de sânge.

Ei sunt un popor de suflete,

care nu cunoaște granițe nici în timp,

nici în spațiu.

Trezirea individuală

 

Veritabilă miză a mileniului 3

 

André Malraux a spus:

„Secolul al XXI-lea va fi spiritual sau nu va fi deloc.“

Această frază, de sute de ori terfelită, este cu atât mai înfricosătoare cu cât astăzi nu există nici o indoială că societatea noastră se află la ani-lumină distanță de un secol „spiritual“.

 

Olivier Manitara ne oferă aici un punct de vedere pertinent asupra unui subiect esențial.

 

 Acum 2000 ani, un om se năștea într-un grajd, printre animale, pentru că nu mai era loc nicăieri în altă parte : toată lumea era ocupată cu o mare sărbătoare. Fie că ne place, fie că nu, trebuie să recunoaștem că începând din momentul în care ne hotărâm să îi studiem viața, acest om nu lasă pe nimeni indiferent. Încă de la naștere, el a fost atât iubit, cât și detestat. Pe de o parte, el s-a născut într-o „sectă“(esenienii-nazarineni), iar guvernul epocii căuta să-l extermine din motive politice.

 

Cercul Arhanghelilor

 

Cercul Arhanghelilor este o cale de trezire, de acțiune și de formare deschisă tuturor, fără nici o distincție. El este urmat de persoane de toate orizonturile, de toate vârstele, de toate culturile și din numeroase țări.

Cercul Arhanghelilor este bazat pe Tradiția Esenienilor. Acest Popor Primordial este cunoscut pentru ecologia lui milenară și cunoașterea terapiilor globale corp-suflet-spirit. Esenienii de astăzi practică toate metodele propuse prin formarea Cercului Arhanghelilor.

Îi puteți întâlni în timpul celor patru mari celebrări anuale, sau în timpul evenimentelor organizate de esenieni : pentru mai multe detalii aici.

Satele Eseniene

 

„Satele Eseniene“ sunt fondate pe principiile eterne ce emană în mod natural din practica Cercului Arhanghelilor și din filosofia sa universală. Aceste sate  urmăresc să valorizeze o viziune ecologică sacră, o economie plină de omenie și respect, un climat social fratern, o spiritualitate vie … Este o modalitate unică de a uni esențialul cu viața concretă, după Învățătura eseniană.

Descoperiți un alt mod de a exista în lume, în armonie cu omul, cu natura, cu sacrul.

Veniți să petreceți o zi în Satul Esenian Cookshire, un loc de revitalizare extraordinar, păstrat cu grijă, în armonie cu toate regnurile naturii.

 

Spații de viață păstrate cu grijă

(...)

Biserica Eseniană Creștină

 

Esenienii nu sunt un popor de sânge. Ei sunt un popor de suflete, care nu cunoaște granițe nici în timp, nici în spațiu. Misiunea esenienilor a fost întotdeauna aceea de a păstra o legătură cu Divinul grație încarnării unor Mari Maeștri spirituali.

De la Enoh la Iisus, de la Mani la Peter Deunov, poporul esenian nu și-a încetat niciodată opera. La fel ca un cameleon, el se adaptează  la culturi, la epoci, la limbile Pământului fără a-și pierde niciodată identitatea sa unică. Și tocmai în aceasta constă forța ei.

Acolo unde alții se agață de cuvinte, de cărți, de dogme pentru a forma „religii“, esenienii trăiesc în reînviere constantă și întâmpină manifestarea Divinului în forma Sa mereu nouă.

 

 

bottom of page